Ana içeriğe atla

Parmak izi okuyucular nerelerde kullanılır?




Günümüzde artık bir çok devlet kurum ve kuruluşun parmak izi okuyucuları iş yükünü azaltmak ve güvenliği arttırmak için yoğun olarak kullandığını görürüz.
Parmak izi kişinin kendine özel biyometrik özelliğidir. Personel giriş ve çıkışlarda  cihaza okutacağından kartımı eve unuttum, kartım okuma yapmıyor gibi mazeretlerin önüne geçilmiş olur.
Parmak izi okuyucular Pdks sistemleri yanında kartlı geçiş sistemleri, üye takip sistemleri, wc sistemleri, yemekhane geçiş sistemleri, turnike geçiş sistemlerinde de kullanılmaktadır.
Pdks programı işletmeler de insan kaynakları departmanlarının iş yükünü hafifletmek ve olası insan hatalarını en aza indirgemek için kullanılan programdır. Çalışma mantığı aşağıda gösterilmiş olup kısaca işletme girişine takılan personel takip cihazının (personel takip cihazı, yüz tanıma cihazı, kartlı personel takip cihazı) bir kablo (cat 5, cat 6, usb) aracılığı ile yada usb flash disk vasıtası ile personel giriş çıkışlarının pdks programına aktarılması ve pdks programının bu giriş çıkışlara göre kişinin puantajını yaparak maaşını hesaplamasıyla gerçekleşir
Personel takip sistemleri, personelin iş yeri içerisinde bulunan yemekhane, wc, asansör ve diğer odalarının giriş çıkışlarının yetkilendirilerek gerektiğinde hangi kapıdan kim giriş çıkış yapmış bunların detaylı olarak Adilo Bilişim yazılımları ile raporlanabileceği sistemlerdir.
Herhangi bir madde veya eşya üzerinde yer etmiş olan parmak izinin örneğini almak, ihtisası gerektiren bir iştir. Parmak izi ter, yağlı maddeler veya parmaktaki başka maddeler yardımı ile eşya üzerine çıkmış olduğundan bunların gözle görülmeleri oldukça güçtür. Bu izleri görünür hale getirmek için pudra ve muhtelif kimyevi maddeler kullanılır. Bir yerde bulunan iz bu şekilde tespit edildikten sonra bunun fotoğrafı çekilir veya pudralanmış izler saydam bir banda alınır. Elde edilen parmak izleri parçalar halinde olsa bile işe yaramaktadır. Hatta 5–6 mm²lik bir iz parçası dahi parmak izinin tespiti için yeterli olmaktadır.
Parmak izi okuyucuların yanında avuç izleri ve hatta ayak ve ayak parmağı izleri de tespit edebilmektedir. Parmak izi yanında bunlardan da faydalanılmaktadır. Kullanılacağı alanın güvenlik özelliğine göre kapıya takılan kilit, turnike ile sınırlandırma yapılabileceği gibi daha yüksek güvenlik gerektiren yerlerde panel vasıtası ile merkezden online olarak da yapılabilmektedir. Adilo Bilişim olarak kullanmış olduğumuz tüm sistemler tcp ip alt yapısı ile hızlı güvenilir ve sorunsuz çalışmaktadır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bekçi (devriye) tur kontrol saatleri

Gece gözünüz arkada kalmasın güvenlik personelleriniz bekçileriniz devriye turuna çıkıyormu bunun için yapmanız gereken Adilo Pr9650 bekçi tur sistemi almak ve işyerinize kurmak. Sonra her sabah bekçileriniz nereler dolaşmış raporlamak. Bekçi tur sistemleri belirli periyotlar ile güvenlik personelinizin dolaşmasını istediğiniz bölgeleri dolaşıp dolaşmadığını kontrol etmenizi sağlayan elektronik sistemlerdir. Bekçi tur kalemi, bekçi tomu, güvenlik tomu, ve devriye tur programının oluşturduğu sistemin adına bekçi tur sistemleri denir. Bekçi tur sistemi alırken dikkat edilmesi gerekenler, firmaların satmış oldukları sistemler genelde aynı ürünlerden oluşur. Türkiye de üretim yapan iki firma ve yurtdışından ithal edilen ürünlerdir. Yurtdışı ürünler, tamir masraflarının yüksek ve yedek parça stoğunun Türkiye de olmamasından dolayı biz firma olarak tavsiye etmiyoruz. Örnek verecek olursak ithal bir üründe işlemci yandığı zaman mecbur yeni bir cihaz almanız gerekmektedir. Yerli ürünler terci

Yüz Tanıma Sistemleri

Yüz Tanıma Sistemleri Son yıllarda teknoloji alanındaki ilerlemeler ve insanların güvenlik konusundaki ihtiyaçlarının artmasıyla çok çeşitli donanımlar hayatımıza girmiştir. Özellikle giriş güvenliği konusunun önemli olduğu yerlerde kullanılan yüz tanıma sistemleri günümüzde oldukça yüksek talep görmektedir.  Yüz tanıma sistemi; fabrikalar, oteller, siteler, depolar, ofisler, iş hanları, plazalar, özel bölümler vb. birçok çeşitli kamu ve özel kurumlarda tercih edilmektedir.  Yüz tanıma sisteminin çalışma mantığı; insan yüzünün bazı noktalarını analiz ederek yüz tanıma programına gönderen yüz tanıma cihazı ile gerçekleştirilmesi üzerine kuruludur. Yüz tanıma sistemlerinin son yıllarda tercih edilmesindeki artışın nedeni hızlı sonuç olma, üst düzeyde güvenlik sunması ve temas özelliği de bulunmadığından dolayı yüz tanıma cihazlarının uzun ömürlü olmasıdır. İnsanların parmak izi kişiye özgüdür ve asla başka bir insanla aynı ya da benzer olamaz. Tıpkı parmak izi gibi her insanın yüzü de